Вие сте в: Начало > Породи кучета > Алопекис

Алопекис

Алопекисът е здрава порода с лисичи лицеви белези и интелигентно изражение. Достигат от 20 до 30 см и от 3 до 7 килограма. Клиновидната му глава е широка и изтъква двойка големи, остри с триъгълна форма уши. Породата е със 1198068940alopekis 300x234 Алопекиссилни челюсти и заострена и дълбока муцуна. Устните им са разположени срещу ред от добре развити зъби с близка до ножицовидна захапка. Алопекисите имат сравнително светли очи, които се менят в цвета и формата. Носът им е широк и пропорционален на размера на муцуната. Породата има средно дълъг врат, който е леко извит и се съчетава с холката. Имат дълги тела с широки гърди, протегнат гръден кош и силен и извит гръб. Крайниците им са прави, къси и добре развити със силни китки и колена и плътно подплатени ходила. Алопекисите имат елегантно извита, дълга опашка, която се държи високо и има рунтав вътрешен слой. Тази порода има добра двупластна козина, включваща твърд и гладък външен слой и пухкав, мек и плътен вътрешен слой. Козината е със средна дължина, има лъскав блясък и се среща в много различни цветове.

Алопекисът е относително лесна за отглеждане порода, характерът, личността и темперамента им ги прави отлични спътници. Те са отдадени и верни на стопаните си, и са ентусиазирани в помагането. Заради високото си интелектуално ниво и нрав, те лесно се обучават и бързо се адаптират. Алопекисът е умен, игрив и много обищителен. Той също става отлични пазачи. Обикновено алопекисът е работлив оптимист, който иска да впечатли семейството си. Породата има бързи рефлекси, смелост и атлетизъм и са много изобретателни. Те са търпеливи към деца и са постоянно готови да служат на господарите си.

Сподели:
edno23 Алопекис favit Алопекис svejo Алопекис twitter Алопекис facebook Алопекис google buzz Алопекис delicious Алопекис google Алопекис digg Алопекис

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар