Вие сте в: Начало > Породи кучета > Американски гол териер

Американски гол териер

Американските голи териери са с идентична външност до тази на рат териерите, на които са потомци. Достигат от 18 до 41 см и от 2 до 7 килограма. Техните малки тела са мускулести и включват дълбок гръден кош, здрав врат и 1198068496american hairless terrier 300x197 Американски гол териердълги и гъвкави крайници. Сравнително големите им уши са с триъгълна форма и стоят изправени. Американските голи териери имат розова кожа с различни на цвят петна по нея. Въпреки че се раждат с мъх по телата си, Американските голи териери са напълно голи след като навършат 6 седмици. Тази порода кучета има нормални мустаци и вежди.

Американските голи териери са любопитни, жизнени и игриви. Те са много любящи и привързани и стават отлични другари за всеки. Те са социална порода и са приятелски настроени дори с непознати, но също могат да бъдат териториални. От породата стават добри кучета пазачи – въпреки че не са лаещи като други подобни породи. Американските голи териери трябва да се наглеждат понеже не са добри плувци и са сравнително лесно раними. Те са умни и смели и лесно се обучават. Могат да се изпотят ако са уплашени или им е топло.

Сподели:
edno23 Американски гол териер favit Американски гол териер svejo Американски гол териер twitter Американски гол териер facebook Американски гол териер google buzz Американски гол териер delicious Американски гол териер google Американски гол териер digg Американски гол териер

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар