Вие сте в: Начало > Породи кучета > Американски кокер шпаньол

Американски кокер шпаньол

Американският кокер шпаньол е най-малкият представител на това семейство. Достига от 35 до 40 сантиметра и от 6 до 14 килограма. Представителите на породата имат компактно тяло с къс гръб и нежна полегата линия. cocker spaniel1 300x252 Американски кокер шпаньолКраката им са яки, прави и с добра структура. Американският кокер шпаньол има характерна глава с добре изразен рязък стоп и квадратна челюст. Приятелските им очи са кръгли на форма, тъмни, близко разположени, а силната им челюст е ножицовидна. В зависимост от цвета на козината, носът може да бъде кафяв или черен. Ушите на представителите на тази порода кучета са дълги и висят свободно. Опашката обикновено е дълга около половината от дължината на тялото. Козината им е красива, лъскава, копринена и буйна козина със средна дължина, която се среща в различни цветове.

Американският кокер шпаньол е едновременно чудесен домашен любимец, но и отличен ловец. Той е изключително мил, предан, любящ, чувствителен и уважава авторитета. Освен това е изключително интелигентен, доверчив и жизнерадостен, но не е изключено да прояви инат. Представителите на породата се разбират отлично с деца и други животни. Те са много социални и игриви. Понякога обучението на тези шпаньоли може да бъде доста трудно и трябва да проявите търпение и постоянство. Ключът се крие в това, че те са много чувствителни към емоционалното състояние на собственика си и изнервянето и разочарованието от ваша страна могат да ги накарат да изгубят доверие към вас. Затова бъдете търпеливи! Американските кокер шпаньоли могат да се отглеждат във всякаква среда, но много биха се радвали, ако имат малко дворче. Породата се нуждае от доста активност, за да се избегнат проблеми с теглото и лошо настроение.

Сподели:
edno23 Американски кокер шпаньол favit Американски кокер шпаньол svejo Американски кокер шпаньол twitter Американски кокер шпаньол facebook Американски кокер шпаньол google buzz Американски кокер шпаньол delicious Американски кокер шпаньол google Американски кокер шпаньол digg Американски кокер шпаньол

Tags: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар