Вие сте в: Начало > Породи кучета > Английски булдог

Английски булдог

Въпреки че английският булдог е сравнително малък на ръст, той е як, изключително здрав и с широко телосложение. Достига от 30 до 40 сантиметра и от 22 до 25 килограма. Булдогът има мускулести къси крака, които допринасят за характерната му поклащаща се походка. 1191000013english bulldog 300x199 Английски булдогКучетата от тази порода са с голяма глава, къса сплескана муцуна и черен нос с широки ноздри. Горната устна на английския булдог е увиснала и се простира над издадената му долна челюст. Характерни за породата са раздалечените кръгли очи и тънките сгънати напред уши. Късата опашка на булдога обикновено е ниско разположена. Козината на породата се среща в различни цветове, включително червеникаво, бяло, сиво-бежово, светлобежово. Най-често срещаните окраски са комбинация от споменатите цветове.

Английският булдог  изглежда има ядосано изражение на лицето си, но всъщност е едно от най-милите и нежни кучета. Той постоянно търси обич и се стреми да получи внимание. Собствениците на английски булдог трябва да са сигурни, че му отделят достатъчно внимание и любов. В противен случай той ще се чувства самотен. Булдозите са отлични домашни любимци и обикновено се разбират добре с други животни. Докато са малки, кученцата от тази порода са много жизнерадостни и пълни с енергия, но с времето стават по-спокойни. Булдозите са известни с охранителните си способности, но никога не нападат хора. Обичат да си поспиват и хъркат шумно. Често булдогът предпочита да се излежава у дома, но трябва да бъде стимулиран да прави поне минимални дози упражнения и разходки, за да поддържа добро здраве.

Сподели:
edno23 Английски булдог favit Английски булдог svejo Английски булдог twitter Английски булдог facebook Английски булдог google buzz Английски булдог delicious Английски булдог google Английски булдог digg Английски булдог

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар