Вие сте в: Начало > Породи кучета > Английски спрингер шпаньол

Английски спрингер шпаньол

Английският спрингер шпаньол е енергично, компактно куче със средни размери. Достига от 45 до 54 сантиметра и от 18 до 25 килограма. 1198062822english springer spaniel ok 236x300 Английски спрингер шпаньолГърбът на породата обикновено е с дължина, която кореспондира с височината при холката. Крайниците са прави и завършват с компактни лапи. Представителите на тази порода кучета имат отличителна глава, която много добре се съчетава с пропорциите на тялото, като дължината й и тази на врата съвпадат. Стопът е умерен с бразда, която се издига между очите и изчезва към средата на челото. Английският спрингер шпаньол има средни по размер очи, които са или с кафяв, или с лешников цвят. Зъбите се заключват в ножицовидна захапка, а ушите са дълги и висят. Козината на породата е със средна дължина, переста, права или вълниста и се среща в различни цветови комбинации, като най-често това са бяло и кафяво или бяло и черно.

Обиновено английският спрингер шпаньол е спокоен, уравновесен и спокоен. Той е много интелигентен, социален и се справя отлично с деца. Представителите на породата са игриви, учат се много бързо, смирени са и изпълняват команди без колебание. Те са смели и весели и почти постоянно въртят опашка. На практика тези шпаньоли обичат всички и са най-щастливи, когато могат да прекарват повечето време в компанията на хора. Ако останат сами прекалено дълго, могат да се отегчат и да станат палави. Английският спрингер шпаньол обожава водата и не пропуска възможност да се накаля или измокри. С изключение на птиците, той се разбира много добре с други животни, но понякога може да прояви агресия към кучета от същия пол. Представителите на тази порода могат да се отглеждат и в малък апартамент, но задължително трябва да получават дневната си доза упражнения. Те са много адаптивни и могат лесно да се приспособят и към живота в голям град. Тези шпаньоли са сравнително неактивни у дома, обичат дългите разходки и плуването.

Сподели:
edno23 Английски спрингер шпаньол favit Английски спрингер шпаньол svejo Английски спрингер шпаньол twitter Английски спрингер шпаньол facebook Английски спрингер шпаньол google buzz Английски спрингер шпаньол delicious Английски спрингер шпаньол google Английски спрингер шпаньол digg Английски спрингер шпаньол

Tags: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар