Вие сте в: Начало > Породи кучета > Атлас териер

Атлас териер

 Атлас териерите са преки наследници на Джак Ръсел териерите. Достигат от 23 до 38 см и от 3 до 8 килограма. Една отличителна разлика между двете породи е, че Атлас териерите се срещат с много разноцветна козина. Също могат да имат 1198067964atlas terrier 300x269 Атлас териербели петна по шията, пръстите, лицето или гърдите. И двата типа козина са гладки. По отношение на телесната структура, Атлас териерът е атлетичен, бърз и подвижен. Породата има широки и гъвкави гърди и силни и правилно свити крайници. Мускулестият им врат е пропорционално дълъг, а тялото им е заострено. Атлас териерите имат череп, който е плосък между ушите, и стоп, който е постепенен и добре изразен. Очите им с бадемова форма се срещат от кафяви, кехлибарени, жълти  до светлокафяви, зелени, сини и бледо сиви. Екземплярите имат чифт от уши с формата на V, които падат напред и опашка, която може да бъде подрязана.

Атлас териерите са сходни с Джак Ръсел териерите, с което са игриви, отзивчиви, дружелюбни и предани. Те имат детско държание и са пълни с енергия и дух за игра. Тази порода обича да играе игри и отговарят добре на подходящо обучение. Много са интелигентни и пълни с любипитство. Те постоянно ще се опитват да надхитрят стопаните и тестват границите. Когато са правилно социализирани, Атлас териерите се разбират добре с деца. Те не са агресивна порода, но не обичат да се вемат под внимание. Ако екземпляр е заплашен, той ще си отстоява позицията. Правилно обучение ще помогне на Атлас териерите да се чувстват по-спокойни покрай непознати и други животни. Породата обича да открива, копае и има склонност да лае. От Атлас териерите става чудесни домашни любимци, но изискват стопанин, който е стриктен и отдаден.

Сподели:
edno23 Атлас териер favit Атлас териер svejo Атлас териер twitter Атлас териер facebook Атлас териер google buzz Атлас териер delicious Атлас териер google Атлас териер digg Атлас териер

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар