Вие сте в: Начало > Породи кучета > Австралийски лабрадудъл

Австралийски лабрадудъл

1198067584australian labradoodle 300x225 Австралийски лабрадудълАвстралийският лабрадудъл е хибридна порода, която е кръстоска между Лабрадор Ретривър и Пудел. Австралийските лабрадудъли са подвижни и грациозни на вид, но имат здрава мускулатура и средни кости. Достигат от 43 до 61 см и от 13 до 35 килограма. Те са малко по-високи отколкото дълги, но цялостно са с компактен строеж. Краката им трябва да имат добре извити рамене и корави лакти. Екземплярите имат широка глава с ясно изрезни вежди и среден стоп. Очите им са широки, големи, закръглени и много изразителни, а ушите стоят равно на главата. Опашката на породата може да бъде ниско поставена и във вид на сабя или високо поставена и игрива. Австралийските лабрадудъли имат големи, квадратни носове и зъби, сключващи ножицовидна захапка. Козината на породата е от 10 до 15 сантиметра на дължина и може да бъде права, вълниста или леко спираловидна. Козината на кучетата се среща в много цветове, които са приемливи на конкурси, включващи варовикова, кремава, синя, черна, сребърна, шоколадова, кафяна, златиста, прасковена и червена. Австралийските лабрадудъли развъдени за конкурси нямат цветни петна по козината.

Австралийските лабрадудъли са лесни за обучение и бързо се адаптират и учат специални задачи. Те са весели, умни и невъзпитани понякога. Ненападателна порода, екземплярите са добри с деца и се разбират с други кучета. Те са общителни и приятелски и са много лоялни на семействата си. Ако са неправилно дисциплинирани, кучетата може да се опитат да надхитрят стопаните си.

Сподели:
edno23 Австралийски лабрадудъл favit Австралийски лабрадудъл svejo Австралийски лабрадудъл twitter Австралийски лабрадудъл facebook Австралийски лабрадудъл google buzz Австралийски лабрадудъл delicious Австралийски лабрадудъл google Австралийски лабрадудъл digg Австралийски лабрадудъл

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар