Вие сте в: Начало > Породи кучета > Австралийско келпи

Австралийско келпи

Австралийските кучета келпи са работни кучета с компактни тела, които са изградени за издръжливост и сила. Достигат от 43 до 51 см и от 11 до 20 килограма. Телата им са по-дълги отколкото високи и имат широки гърди и добре развити 1198067696australian kelpie2 300x210 Австралийско келпикрайници. Здравите ми задни крайници дават енергия и бързина в действията им. Австралийските келпита имат дълга и тясна глава и широки и остри уши. Ходилата им са компактни и имат добре развити пръсти, а опашките им са средни на дължина и стоят ниско. Екземплярите се срещат в много цветове включително черно и червено, светлобежево, синьо или шоколадово. Австралийските келпита имат двойна козина състояща се от твърд и прав горен слой и от къс и плътен долен.

Австралийските кучета келпи са енергични работни кучета, които имат невероятни издръжливост и ентусиазъм. Най-популярните и най-успешни от всички работни кучета, келпитата са най-щастливи, когато им се даде задача. Заради интензивността си, тази порода не се препоръчва за живот в апартамент. Лесно се обучават и са страстни в работата си по природа. Екземплярите обикновено са добри с деца, но имат склонност да приемат команди само от един човек. Дори и на далечна дистанция, кучетата ще отговорят на сигнала или командата на стопанина си. Те става великолепни кучета пазачи и могат да се обучат за наблюдателни кучета. Когато екземплярът не е агресивен, той ще пази семейството и територията си. Тази порода ще се опитва да събере другите животни и да ги накара да работят до пълно изтощение. Ако на Австралийското куче келпи не се даде достатъчно място или обучение, то може да стане отегчено и пагубно.

Сподели:
edno23 Австралийско келпи favit Австралийско келпи svejo Австралийско келпи twitter Австралийско келпи facebook Австралийско келпи google buzz Австралийско келпи delicious Австралийско келпи google Австралийско келпи digg Австралийско келпи

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Австралийско келпи”

  1. Може ли да се купи австралийско келпи, за колко горе-долу и къде има развъждащи ги хора?

Публикувай коментар