Вие сте в: Начало > Породи кучета > Австралийско пастирско куче

Австралийско пастирско куче

Австралийските пастирски кучета са здрави, с добре скроено тяло, което е подвижно и силно. Достигат от 43 до 51 см и от 13 до 16 килограма. Те са компактни работливи кучета с изключителни издръжливост и търпение. Кучетата имат тяло, 1190666130australian cattle dog 300x261 Австралийско пастирско кучекоето е по-дълго отколкото високо. Предните им крайници са прави, когато се гледат отпред. Австралийските пастирски кучета имат широка глава, която е сплескана между широките и остри уши. Зъбите им сключват ножицовидна захапка, а овалните им очи са тъмно кафяви на цвят. Опашката на породата е извита и достига долната част на задните крайници. Австралийските пастирски кучета имат два слоя козина, която е устойчива на климата и включва къс и прав горен слой и къс и плътен долен слой. Цветът на козината е син на петна или червен на петна. Кучетата със синя козина могат да имат черни, тъмно сини или жълтокафяви петна, а тези с червена козина трябва да имат петна по цялото тяло и по-тъмни петна на главата.

Австралийските пастирки кучета са работливи, стадни кучета, които не са свикнали да живеят сами или да прекарват дните си в малки дворове. Те са умни и пълни с енергия, така че могат да станат отегчение ако са без работа. Тази отегченост може да доведе до проблеми с държанието. Екземплярите са много интелигентни, лоялни и бдителни. Те стават удивителни кучета пазачи, понеже са много смели и верни. Кучетата стават щастливи и сигурни домашни любимци, ако се обучат подходящо в ранна възраст. Тази порода е склонна да бъде привлечена и да се подчинява на един човек и също така е много подозрителна към непознати. Австралийските пастирски кучета са склонни да бъдат агресивни срещу други кучета и не се препоръчват за деца. Екземплярите, които са строго обучени от малки кученца стават приятни и любящи семейни домашни любимци.

Сподели:
edno23 Австралийско пастирско куче favit Австралийско пастирско куче svejo Австралийско пастирско куче twitter Австралийско пастирско куче facebook Австралийско пастирско куче google buzz Австралийско пастирско куче delicious Австралийско пастирско куче google Австралийско пастирско куче digg Австралийско пастирско куче

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар