Вие сте в: Начало > Породи кучета > Бостън териер

Бостън териер

Бостън териерът е компактна, здрава и мускулеста порода. Представителите на породата достигат от 38 до 43 сантиметра и от 5 до 12 килограма. Отличително за породата е лицето с широка, къса муцуна и големи, кръгли, издадени очи в тъмен цвят.1190777971boston terrier 300x259 Бостън териер Ушите на Бостън териера са малки и изправени, а носът му е голям и тъмен. Кучетата от тази порода имат широка и плоска глава и леко извита шия. Бостън териерът има пропорционално широки гърди и прави и мускулести крайници. Козината на породата е лъскава и с къс косъм, като се среща в различни цветове и комбинации, включително тигрово и бяло, черно и бяло, кафяво и бяло и др.

Първоначално Бостън териерът е бил създаден, за да участва в кучешки боеве. От този момент досега, по голямата част от агресивните склонности на породата са елиминирани. Съвременният Бостън териер е приятелски настроен, жизнерадостен и добродушен. Кучетата от тази порода са енергични и ентусиазирани, интелигентни и с добър маниер. Те са много възприемчиви, чувствителни към тона на гласа и обичат да се учат, което ги прави лесни за обучение. Бостън териерът проявява независимост и свободна воля в определени ситуации. Подходящ е за куче пазач, защото когато усети заплаха, започва да лае. Представителите на породата се справят много добре с деца, възрастни хора и непознати. Обичат да се чувстват част от семейството. Понякога мъжкият Бостън териер може да демонстрира доминиращо поведение спрямо друг мъжки екземпляр. Въпреки че са малки по размер, тези кучета са много енергични и обичат да играят и да се разхождат, както и да прекарват време със стопаните си.

Сподели:
edno23 Бостън териер favit Бостън териер svejo Бостън териер twitter Бостън териер facebook Бостън териер google buzz Бостън териер delicious Бостън териер google Бостън териер digg Бостън териер

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар