Вие сте в: Начало > Породи кучета > Бретански шпаньол

Бретански шпаньол

Бретанският шпаньол, известен още като Епаньол Бретан или само Бретан, е популярно ловно куче. На размер достига от 43 до 54 сантиметра и от 13 до 19 килограма. 1190778226brittany spaniel 300x223 Бретански шпаньол Бретаните са активни, бързи и обичат да се движат. Черепът на породата е закръглен и със средна дължина и сравнително права муцуна и ясно изразен стоп. Носната гъба на Бретанския шпаньол е обикновено тъмна, но цветът й може да варира в зависимост от цвета на козината. Интелигентните очи на породата най-често са с кехлибарен или лешников цвят, а ушите са къси, с триъгълна форма и висят близо до главата. Обикновено опашката на кучетата от породата Бретан е къса или се скъсява. Умерено късата им и переста козина се среща в редица цветове като оранжево и бяло, кафяво и бяло, черно и бяло или трицветна.

Епаньол Бретан е отлично ловджийско куче, обича да радва стопанина си и в същото време е много любящ и нежен. Тези кучета са много възторжени, независими и обичат да работят. Високоинтелигентен и добродушен, Бретанът е лесен за работа и обучение. При правилна социализация, кучетата от тази порода могат да бъдат отличен домашен любимец, който се разбира страхотно както с деца, така и с други животни и кучета. Въпреки че най-често се използва за ловно куче, Бретанският шпаньол започва да стават все по-популярен като компаньон. До голяма степен за това има заслуга веселият му и нежен характер. Епаньол Бретаните са активни и у дома, но са най-щастливи, когато тичат и играят навън. Те обожават да се упражняват и имат изключителна издържливост.

Сподели:
edno23 Бретански шпаньол favit Бретански шпаньол svejo Бретански шпаньол twitter Бретански шпаньол facebook Бретански шпаньол google buzz Бретански шпаньол delicious Бретански шпаньол google Бретански шпаньол digg Бретански шпаньол

Tags: , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар