Вие сте в: Начало > Породи кучета > Чау-Чау

Чау-Чау

Чау-Чау е здраво куче с редица отличителни белези. Достига от 45 до 55 сантиметра и от 20 до 32 килограма. 1198064050chow chow 263x300 Чау ЧауПородата има широки и дълбоки гърди, мускулеста и сравнително къса коремна област. Главата е широка и плоска и завършва с широка муцуна, която леко се стеснява към носа. Характерни за породата са синьо-черният език и правите крака, които правят походката на Чау-Чауто леко скована. Ушите са малки и кръгли, а опашката е покрита с козина и обикновено е разположена високо. Чау-Чау имат гъста и мека козина, която се срещат два вида – по-рунтава и по-гладка. Характерното концентриране на козина около врата и главата придава на кучето вид на лъв. Най-често срещаните при тази порода окраски кафяво, черно, кремаво и други, като могат да се наблюдават я по-тъмни сенки в някои области.

Чау-Чау обикновено е мила и любяща порода, но може да прояви инатливост и протекционизъм. Обикновено представителите на породата имат независима и сериозна натура. Силно се привързват към семейството и по-специално към един човек и не е изключено да проявят агресия към непознати или да се държат резервирано сред много хора. Собственикът на Чау-Чау трябва да е доминантна личност, която да го наставлява и да го тренира. С правилна социализация от ранна възраст представителите на породата имат много добро поведение. Те са умни и имат способността да учат, но за да направят нещо, трябва да разберат защо да го направят. Постоянството е характерен елемент от темперамента на тези кучета. Чувстват се добре, ако се отглеждат в малка къща или дори апартамент. Обичат да мързелуват и са сравнително неактивни у дома, но трябва да получават и ежедневната си доза активност. Представителите на породата се радват на добро здраве, но се препоръчва редовно да се извършва профилактика във ветеринарна клиника с квалифицирани ветеринари и добро оборудване.

Сподели:
edno23 Чау Чау favit Чау Чау svejo Чау Чау twitter Чау Чау facebook Чау Чау google buzz Чау Чау delicious Чау Чау google Чау Чау digg Чау Чау

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар