Вие сте в: Начало > Породи кучета > Чихуахуа

Чихуахуа

Чихуахуа е много малка по размер порода, с пропорционално здраво тяло и характерни черти на лицето. Достига от 15 до 23 сантиметра и от 1 до 3 килограма.1190779063chihuahua 280x300 Чихуахуа Представителите на тази порода имат дълго тяло и не са високи, но имат прави крака. Опашката им е сърповидна и се извива върху гърба на кучето или встрани. Главата на Чихуахуато има ябълковидна форма с къса заострена муцуна и големи кръгли тъмни на цвят очи. За породата са характерни големите триъгълни изправени уши. Малките кученца от породата имат малко меко петно на черепа, което се затваря, когато станат възрастни. Среща се и разновидност на породата с дълъг косъм, но по принцип кучетата са с къса козина, чиято окраска варира от светлобежово, пясъчно, кестеняво до сиво, както и различни комбинации от кафяво и черно и др.

Чихуахуато е жизнерадостно и интелигентно и е страхотен компаньон. Те са лоялни, привързват силно, понякога ревнуват собственика си и следят всяко негово действие, когато наблизо има непознати. Кучетата от тази порода много смели и енергични по природа. По принцип Чихуахуато е лесно за обучение, но понякога собствениците им може да имат проблеми, тъй като породата има нужда от деликатно обучение и положително отношение. Тези малки кучета не обичат да ги стискат, мушкат и тормозя и ако се почувстват провокирани може дори да захапят затова не трябва да бъдат оставяни насаме с малки деца. Представителите на породата са шумни и е много важно да бъдат правилно социализирани, за да се избегне агресивното поведение. Породата обикновено е агресивна към други кучета. Чихуахуато обича да се разхожда и има нужда от упражнения.

Сподели:
edno23 Чихуахуа favit Чихуахуа svejo Чихуахуа twitter Чихуахуа facebook Чихуахуа google buzz Чихуахуа delicious Чихуахуа google Чихуахуа digg Чихуахуа

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар