Вие сте в: Начало > Породи кучета > Голдън ретривър

Голдън ретривър

Голдън ретривърът е добре балансирано симетрично куче с активно и силно излъчване. Достига от 50 до 60 сантиметра и от 25 до 36 килограма. Представителите на тази порода имат уверено поведение и приятелско интелигентно изражение. 1190781576golden retriever 300x300 Голдън ретривърТялото на кучето не е много дълго и има добре развит гръден кош. Вратът е сравнително дълъг, а гърбът е здрав. Дългата опашка на Голдън ретривърите е по-мускулеста в основата си и никога няма да я видите между краката на кучето. Крайниците на тази порода са прави и добре оформени , китките са силни, къси и леко наклонени. Имат широк, леко извит череп с добре изразен стоп. Муцуната е права и плавно се слива с черепа. Очите на Голдън ретривъра са сравнително големи и кафяви на цвят, а ушите са средни по размер и висят. Носът е тъмен, а захапката е ножицовидна. Козината на тези кучета е със средна дължина, водоустойчива е и се среща в различни богати и лъскави нюанси на златното.

Голдън ретривърът е интелигентна и добре възпитана по природа порода с очарователно излъчване. Благодарение на търпението и нежността си, те се разбират отлично с деца. Те са лоялни, уверени и постоянно се стремят да угодят на стопаните си. Голдън ретривърите са отлични семейни спътници и се разбират със всички, дори и с непознати, тъй като нямат силно развит инстинкт да охраняват. Кучетата от тази порода обичат да са сред хора, а ако останат дълго сами стават палави. Голдъните обожават да плуват, в което им помагат ципите между пръстите им. Нуждаят се от дълги разходки и забавления навън, но след като са вече у дома много бързо заспиват.

Сподели:
edno23 Голдън ретривър favit Голдън ретривър svejo Голдън ретривър twitter Голдън ретривър facebook Голдън ретривър google buzz Голдън ретривър delicious Голдън ретривър google Голдън ретривър digg Голдън ретривър

Tags: , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар