Вие сте в: Начало > Породи кучета > Гордън сетер

Гордън сетер

1198056568gordon setter 250x300 Гордън сетерВеликолепният Гордън сетер е покрит с красиво падаща козина, която му придава елегантност и грация. Представителите на тази порода достигат от 58 до 69 сантиметра и от 20 до 37 килограма. Прекрасната му козина се среща само в черно-кафява окраска, което е доста нетипично за сетерите по принцип. Породата има малка кръгла глава, която води до дълга муцуна. Малките бадемовидни очи на кучето като че ли остават незабелязани, докато големите падащи уши се открояват и са най-отличителната черта на Гордън сетера. Вратът на породата е дълъг, а гръдният кош – дълбок. Гордън сетерът има прави предни крака и мускулести задни, които завършват със заешки лапи. Друга красива черта на породата е дългата опашка, която е покрита със свободно падаща козина.
Гордън сетерът е изключително интелигентно куче, което е много лесно за обучение. Той е изцяло отдаден на собственика си и е готов да му угоди, независимо с какво. Непознатите, децата и другите животни са винаги посрещани приятелски. Въпреки това, е възможно да възникнат някои проблеми, ако кучето не е добре социализирано от ранна възраст и не е обучено правилно.Гордън сетерът е много енергичен и понякога може да прояви ревност. Обучението на тази порода е много лесно, макар че понякога може да е доста инатлива.

Сподели:
edno23 Гордън сетер favit Гордън сетер svejo Гордън сетер twitter Гордън сетер facebook Гордън сетер google buzz Гордън сетер delicious Гордън сетер google Гордън сетер digg Гордън сетер

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар