Вие сте в: Начало > Породи кучета > Йоркширски териер

Йоркширски териер

Йоркширските териери са малки на външен вид кучета с дълга козина и пропорционално тяло. Те са с размери от 15 до 18 см. и с тегло от 3 до 3.5 кг. Те са горди, много жизнени и с голямо самочувствие. Задните им крака са прави, когато се гледат отзад, но в противен случай се 1191991541yorkshire terrier 300x201 Йоркширски териерзабелязват леко наведените им колене. Предните им крака също са прави. Имат кръгли стъпала с черни нокти. Тези кучета са с малки, леко кръгли глави и с пропорционална муцуна. Йоркширският териер има тъмни, блестящи очи, малки V-образни изправени уши и черен на цвят нос. Козината на тези кучета е фина, лъскава, изглеждаща като коприна, абсолютно права и сравнително дълга. Козината по муцуната е изключително дълга . Цветът на тялото и опашката им е стоманеносин, а навсякъде другаде – жълто-кафяв. Малките кученца се раждат черни или жълто-кафяви.

Йоркширският териер има голяма индивидуалност, въпреки малкия си размер. Той е пакостлив, енергичен и винаги търси възможност за приключения. Смели, умни и много лоялни – това са някои от добродетелите на кучетата от тази порода. Въпреки че са подозрителни към непознати, те са много привързани към членовете на собственото си семейство. Не обичат да бъдат притеснявани или тормозени и обикновено по-добре се разбират с по-големи и внимателни деца. Могат да се раздразнят ако са уплашени или притеснени.

Подобно на много други породи териери, Йоркширският териер може да бъде агресивен към непознати кучета и по-малки животни. Понякога може да проявяват инат, но обикновено са отзивчиви и податливи към команди и обучение. Обичат да лаят, но лесно могат да бъдат научени да не го правят.

Сподели:
edno23 Йоркширски териер favit Йоркширски териер svejo Йоркширски териер twitter Йоркширски териер facebook Йоркширски териер google buzz Йоркширски териер delicious Йоркширски териер google Йоркширски териер digg Йоркширски териер

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Йоркширски териер”

  1. […] животно. Испанските булдози са най-добри като дворни кучета и също така се нуждаят от доминантен собственик, за да […]

Публикувай коментар