Вие сте в: Начало > Породи кучета > Мастиф

Мастиф

Добрият стар английски мастиф е една от най-масивните породи кучета с много солидно телосложение. Той достига от 68 до 82 сантиметра и от 68 до 91 килограма. 1198061773mastiff 300x251 МастифГлавата на представителите на породата е тежка и квадратна с къса муцуна и добре изразени бърни (увисналите странични части на горната устна на кучето). Мастифът има средни по големина уши с триъгълна форма, които падат свободно до главата на кучето. Очите му са малки и могат да бъдат тъмни или пък лешникови, а зъбите най-често се срещат в ножицовидна захапка, макар че понякога се срещат с екземпляри и с обратна захапка. Късата козина на породата се среща в различни цветове – от сиво-бежово, тигрово, до сиво. Независимо от цвета на козината по тялото, на лицето на кучетата винаги има черна маска.

Мастифът, както повечето големи породи, е уверен и спокоен. Той има благороден характер, нежен и игрив, макар че не трябва да бъде оставян насаме с деца. Кучетата от породата са отлични кучета пазачи и не позволяват на непознати да влязат у дома, докато от поведението на собственика не разберат, че всичко е наред. Мастифите се нуждаят по правилна социализация иначе могат да станат агресивни. Характерно за породата е, че е мързелива, диша трудно и хърка шумно. За да се поддържа теглото и доброто здраве на кучето обаче, е важно то трябва да бъде редовно разхождано и да се упражнява.

Сподели:
edno23 Мастиф favit Мастиф svejo Мастиф twitter Мастиф facebook Мастиф google buzz Мастиф delicious Мастиф google Мастиф digg Мастиф

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Мастиф”

  1. […] Корсо Италиано или Италиански мастиф е сравнително голяма порода кучета с мощно и […]

Публикувай коментар