Вие сте в: Начало > Породи кучета > Немски курцхаар

Немски курцхаар

Немският курцхаар, известен още като Немски късокосмест пойнтер, е гъвкав универсален ловец. Породата достига от 53 до 63 сантиметра и от 20 до 32 килограма. 1190781437german shorthaired pointer 300x199 Немски курцхаарКурцхаарът излъчва едновременно аристократичност и сила и ловкост. Характерни за него са средното симетрично телосложение и интелигентното излъчване. Породата има дълбоки гърди, които достигат до лактите, и къс силен гръб, който плавно се издига от опашката към холката. Опашката на Немския курцхаар е здрава, високо разположена и обикновено се скъсява наполовина. Краката му са прави, а лактите стоят встрани от тялото. Немският късокосмест пойнтер има добре оформена глава с добри пропорции. Черепът на породата е сравнително широк, леко закръген и сводест от двете страни. Дължината на муцуната е в идеална пропорция с черепа на кучето. Немският курцхаар разполага с мощна ножицовидна захапка. Характерни за тези кучета са тъмните бадемовидни очи със среден размер. Ушите са високо разположени, широки и висят до главата на кучето, а носът е голям, кафяв и с широко отворени ноздри. Немският курцхаар има къса и твърда козина, която е по-дълга от долната страна на опашката и по ръба на задницата. Цветовите на окраската са доста разнообразни, като включват кафяво, както и комбинация от бяло и кафяво.

Немският късокосмест пойнтер е енергичен, интелигентен и весел. Той е куче, което постоянно се стреми да угоди на стопанина си и обича еднакво всички членове на семейството. Добър е с деца и обича да прекарва времето си заобиколен от хора. Ако получава достатъчна доза упражнения, Немският курцхаар е изключителен другар. Мъжките кучета са по-склонни да проявяват агресия, докато женските са по-малко доминантни. Въпреки че е отлично ловно куче, курцхаарът може да е добър към котки и други кучета при правилна социализация. В противен случай инстинктът им за преследване взема превес. Породата обича да лае и често е подозрителна към непознати. Немският курцхаар е много енергичен и има нужда от много упражнения. Ако не ги получава, той става неспокоен и нервен.

Сподели:
edno23 Немски курцхаар favit Немски курцхаар svejo Немски курцхаар twitter Немски курцхаар facebook Немски курцхаар google buzz Немски курцхаар delicious Немски курцхаар google Немски курцхаар digg Немски курцхаар

Tags: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар