Вие сте в: Начало > Породи кучета > Пудел

Пудел

Пуделът излъчва елегантност, интелигентност и гордост. Достига от 38 до 63 сантиметра и от 20 до 32 килограма. 1198061942standard poodle 225x300 ПуделКучетата от тази порода са с квадратно телосложение и добри пропорции. Имат широк и дълбок гръден кош с добре извити ребра и мускулести слабини. Раменете на пудела са мускулести, а предните крака са прави. Лапите на породата са сравнително малки, с овална форма и разполагат с набор от добре засводени пръсти. Вратът е мускулест и достатъчно дълъг, за да позволява на кучето да стои с гордо вдигната глава. Черепът на пудела е умерено закръглен с отчетлив стоп, муцуната е дълга и права, а очите са тъмни и с овална форма. Ушите висят близо до главата. Козината на породата се среща в различни цветове като бяло, черно, сиво, шоколадово и обикновено е подстригана в характерните за породата прически.

Пуделът е изискана и елегантна порода. Той е изключително интелигентен и лесно се обучава. Кучетата от тази порода обичат да са сред хора и не е за препоръчване да бъдат оставяни сами за дълго време. Те се разбират с деца и обикновено са добре настроени към непознати. Представителите на тази порода могат да бъдат обучени както за кучета пазачи, така и за ловни кучета. Пуделите обичат да играят, да подскачат и поради това могат несъзнателно да наранят някого. Ако не получават необходимите упражнения, може да започнат да рушат и да търсят нещо за дъвчене, за да се занимават. Те обичат всичко и всички, макар понякога да изграждат по-силна връзка с отделен член на семейството.

Сподели:
edno23 Пудел favit Пудел svejo Пудел twitter Пудел facebook Пудел google buzz Пудел delicious Пудел google Пудел digg Пудел

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар