Вие сте в: Начало > Породи кучета > Ши Тцу

Ши Тцу

Ши тцу или китайското лъвско куче е малка порода, която е известна с благородното си потекло. 1191991031shih tzu 300x259 Ши ТцуТези кучета са с компактно и набито телосложение, като разстоянието между холката и опашката е по-голямо от височината при холката. Достигат от 23 до 30 сантиметра и от 4 до 8 килограма. Ши тцу излъчва баланс и нищо във външния вид на породата не е в повече. Вратът се извива елегантно от раменете, като е достатъчно дълъг, за да стои главата гордо изправена. Представителите на породата имат добре извити ребра и дълбок гръден кош, който достига до точката точно под лактите. Опашката на Ши Тцу е пухкава и стои винаги високо, като понякога и върху гърба на кучето. Характерни за породата са мускулестите добре оформени прави крайници. Лактите са разположени близо до тялото. Кучетата от породата Ши Тцу имат овална глава с леко раздалечени очи, която е добре балансирана с останалата част тялото. Муцуната е къса, с квадратна форма и без гънки. Породата има изключително красива гъста козина в различни цветове, която обикновено е права и нежно се спуска надолу.

Ши Тцу е весело, нежно, доверчиво и приятелски настроено куче. Може би именно това е причината от векове да е известно като отличен компаньон. Той е енергичен и изпълнен с дух. Породата има добър характер и нежен вид и се разбира чудесно с деца. Ши тцу обича да лае, когато е навън, но обикновено е тих у дома. Представителите на породата се чувстват страхотно и в малки апартаменти и са сравнително активни на закрито, но са чувствителни към жегата.

Сподели:
edno23 Ши Тцу favit Ши Тцу svejo Ши Тцу twitter Ши Тцу facebook Ши Тцу google buzz Ши Тцу delicious Ши Тцу google Ши Тцу digg Ши Тцу

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар