Вие сте в: Начало > Породи кучета > Сибирско хъски

Сибирско хъски

Сибирското хъски е добродушно работно куче със средни размери – от 50 до 61 сантиметра и от 16 до 28 килограма. Тялото му е добре оформено, с добри пропорции и му позволява да бъде изключително силно, издръжливо и бързо. 1198061989siberian husky 300x245 Сибирско хъскиХъскито има среден по дължина сводест врат. Когато е в стойка, главата му е изправена, но когато работи, кучето опъва врата си и издава главата напред. Представителите на тази северна порода имат силни и дълбоки гърди с добре извити, но плоски отстрани ребра, което позволява по-голяма свобода на движение. Гърбът е мускулест и здрав с равна горна линия. Хъскито има добре раздалечени и успоредни задни крака. Горната част на бедрата е яка и мускулеста, а скакателната става е разположена ниско. Породата има разположени близо до тялото лакти и стабилни рамена. Сибирските хъскита имат средно голям пропорционален черен, заоблен в горната част. Стопът е добре изразен, а муцуната на породата е със средна дължина и изтънява постепенно към носа. Зъбите се заключват в ножицовидна захапка, а бадемовидните очи, които най-често са в кафяво, синьо или в комбинация от двете, са умерено раздалечени. Представителите на породата имат двуслойна космена покривка със средна дължина, която се състои от мек гъст подкосъм и права по-дълга покривна козина. Окраските включват разнообразие от нюанси от бяло до черно с различни примеси.

Сибирското хъски е игриво, любящо и мило куче. То е умно, уравновесено и податливо на обучение, общително е и образува силна връзка с членовете на семейството. Хъскитата кипят от енергия и са пакостливи като по-малки. Интелигентни са, но често проявяват собствено мнение и изпълняват командата само ако виждат целта й. Лесно се отегчават и когато са самотни, могат да започнат да рушат. Като цяло породата се разбира с други домашни любимци, но инстинктът им на ловци може да ги провокира да наранят някои малки животни включително котки и дребни кучета. Сибирското хъски може да се научи да живее и в по-малък апартамент, но само ако получава достатъчна доза упражнения. Като типична северна порода, то не обича горещото време.

Сподели:
edno23 Сибирско хъски favit Сибирско хъски svejo Сибирско хъски twitter Сибирско хъски facebook Сибирско хъски google buzz Сибирско хъски delicious Сибирско хъски google Сибирско хъски digg Сибирско хъски

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар