Вие сте в: Начало > Породи кучета > Уелш пемброк корги

Уелш пемброк корги

Уелш пемброк корги е странно изглеждаща порода, наподобяваща само другите видове корги, но известна като любимата на английската кралица. 1191990474pembroke welsh corgi 300x235 Уелш пемброк коргиДостига от 25 до 30 сантиметра и от 12 до 14 килограма. Специфичната форма на главата води до дълга и тясна муцуна. Леко по-назад са разположени сравнително големите кръгли очи, които обикновено са кафяви на цвят. Породата има големи триъгълни уши, които стоят изправени. Дебелият врат на Уелш пемброк коргито води към дълго цилиндрично тяло. Докато тялото на представителите на тази порода е странно дълго, краката им са необикновено къси. Меката им козина със средна дължина се среща в различни цветове като червеникаво, светлобежово или дори черно, като често тези окраски са примесени с бели петна.

Уелш пемброк коргито е лоялно и любящо куче. Разбира се отлично с всички членове на семейството и е предано и послушно. Тези кучета не са подходящи за деца, които са склонни да ги дразнят. Обикновено се разбира добре с други кучета с изключение на случаите, когато става дума за два мъжки екземпляра. Породата е винаги нащрек с непознатите и може да стане прекалено протекционна. Уелш пемброк коргито е лесно на обучение, тъй като е интелигентно и се стреми да слуша стопаните си. Представителите на тази порода са любящи и се нуждаят от много внимание. Обичат да са близо до семейството и да взаимодействат със собствениците си и с други кучета. Уелш пемброк коргитата са много общителни и смели. Те са приятелски настроени и интелигентни. Породата е била отглеждана, за да контролира стада и понякога е по-лесно да бъдат обучавани от един член на семейството, който според кучето е доминиращ. Поради същата причина коргитата понякога хапят възрастните и по-често децата по петите, защото се опитват да ги ръководят, но това поведение може да бъде коригирано.

Сподели:
edno23 Уелш пемброк корги favit Уелш пемброк корги svejo Уелш пемброк корги twitter Уелш пемброк корги facebook Уелш пемброк корги google buzz Уелш пемброк корги delicious Уелш пемброк корги google Уелш пемброк корги digg Уелш пемброк корги

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар