Вие сте в: Начало > Породи кучета > Ваймаранер

Ваймаранер

Ваймаранерът или ваймарското ловно куче е средно по размер и с елегантен и аристократичен вид. Образът му подсказва скорост, изящество и самоувереност. 1198061873weimaraner 225x300 Ваймаранер Достига от 55 до 68 сантиметра и от 22 до 32 килограма. Представителите на породата имат умерено дълъг, прав и мускулест гръб с лек наклон надолу при холката. Вратът е сравнително дълъг, гърдите им са добре развити и дълбоки с  дълги извити ребра. Крайниците на ваймаранера са прави, здрави и успоредно разположени и завършват с компактни лапи с ципести, леко извити пръсти. Характерна за представителите на породата е продълговатата глава, която добавя горда нотка към цялостната визия на кучето. Интелигентното му изражение до голяма степен се дължи на кехлибарените, сиви или синьо-сиви леко раздалечени очи. Захапката е ножицовидна, силна и добре развита. Отличителен за породата е сивият нос. Ваймаранерът има къса и лъскава козина в сиво в различни нюанси и лека разлика в областта на лицето и ушите. Опашката обикновено се купира.

Ваймарското ловно куче е енергично, весело и любящо. То е много интелигентно, но понякога проявява своеволие и упоритост. Поради тази причина се нуждае от подходящо обучение от ранна възраст. Ваймаранерът обикновено е подозрителен към непознати и войнствени към други кучета, но правилната социализация може да смекчи тези черти. Има добре развит защитен инстинкт и е много лоялен. Разбира се добре с деца, но не се препоръчва да се оставя насаме с по-малките членове на семейството, тъй като е много шумен и обича да скача и да лае. Представителите на породата са отлични работници и изпълняват всяка задача със страст. Невероятни ловни кучета са и благодарение на силното си обоняние намират лесно всякакъв дивеч. Ваймаранерът има нужда от голяма доза внимание и активност и ако ги получава е сравнително неактивен на закрито.

Сподели:
edno23 Ваймаранер favit Ваймаранер svejo Ваймаранер twitter Ваймаранер facebook Ваймаранер google buzz Ваймаранер delicious Ваймаранер google Ваймаранер digg Ваймаранер

Tags: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар