Вие сте в: Начало > Породи кучета > Акбаш

Акбаш

Въпреки че Акбашът е по-слаб от доста други турски породи кучета пазачи, той е  едро и силно същество. Породата достига от 71 до 86 см височина и от 40 до 60 килограма. Акбашът има голяма глава с много силни челюсти и ред от добре раз1198069543akbash dog Акбашвити зъби. Те са мускулести и имат силни, извити пръсти с гъсти възглавнички на краката. Солидната бяла козина на породата не се сплъстява лесно и има много малка миризма. Козината е от къса до средна на дължина, груба и предпазва от промените във времето. Ушите на Акбаша са извити на върха, лежат неподвижно и стоят високо на главата. Очите им са широки, с форма на бадем и цветът им варира от златен до тъмно кафяв. Породата има характерна опашка – переста, извита и дълга.

Акбашите са примитивни кучета пазачи, които изискват отдадени на тях собственици. Те са агресивни по природа срещу по-големи животни и други породи кучета, но са необикновено лоялни и смели за техните стопани и добитък. Не са враждебни, въпреки тенденцията на кучета пазачи. Противно на общите вярвания, Акбашите не са овчарски кучета. По-скоро те са пазачи на стадото, за което се грижат. Акбашите са независими и сериозни и правят най-доброто в среда, където могат да работят и са законни за използване. Тренираните екземпляри стават добри другари, докато получават постоянна социализация от семействата си. Те по природа са кучета пазачи и формират силни връзки със стопаните и добитъка, които охраняват. Могат да бъдат особено добри с бебетата, заради майчиният им инстинкт, и няма да се двоумят да рискуват живота си, за да предпазят семействата и добитъкът си.

Сподели:
edno23 Акбаш favit Акбаш svejo Акбаш twitter Акбаш facebook Акбаш google buzz Акбаш delicious Акбаш google Акбаш digg Акбаш

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар