Вие сте в: Начало > Породи кучета > Аляски Маламут

Аляски Маламут

Аляските Маламути са добре скроена, силна арктическа порода кучета. Телата им са големи, компактни, здрави и мускулести. Достигат от 55 до 66 см и от 31 до 63 килограма. Породата има широка глава с гордо изражение и триъгълните им уши 1190665931alaskan malamute 300x300 Аляски Маламутстоят изправени. Аляските Маламути имат рунтава опашка, която се завива над гърба им в контурна форма. Техните очи с бадемова форма могат да са кафяви на цвят и наподобяват тези на вълк. Двойната и дебела козина на породата се среща в различни цветове включително бяло, черно и бяло, вълче сиво, вълче черно или червено. Може да има белези, маски или тъмни петна в различни цветове.

Аляските Маламути са добродушна и енергична порода. Те са любезни, лоялни, отдадени и предани към стопаните си. Стават отлични домашни любимци с по-възрастни деца. С остаряването си екземплярите става по-спокойни и по-горди. Те са изключително общителни и дружелюбни дори към непознати, така че не стават за кучета пазачи. Тази порода се нуждае от изобилие от внимание, за да се избегнат проблеми и трудности в поведението. Въпреки че понякога се обучават трудно, Аляските Маламути са нетърпеливи да се харесат и могат да се научат на добри маниери с подходящо обучение. Те обичат да копаят и да вият и също така ядат всичко, което им се даде.

Сподели:
edno23 Аляски Маламут favit Аляски Маламут svejo Аляски Маламут twitter Аляски Маламут facebook Аляски Маламут google buzz Аляски Маламут delicious Аляски Маламут google Аляски Маламут digg Аляски Маламут

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар