Вие сте в: Начало > Породи кучета > Аляско хъски

Аляско хъски

Аляските хъскита не са конкретна порода кучета. По-скоро са група работещи кучета, които са категоризирани според способностите си за извършване на определена фукция. Аляските хъскита са специални кучета за впряг, които са по-1198069078alaskan husky 300x199 Аляско хъскиголеми и по-жилести от Сибирските хъскита. Породата има дълги, мускулести крака. Козината им е къса или средно дълга и обикновено не е по-гъста от тази на северните чисти породи. Цветовете и белезите на козината на тази порода са разнообразни. Очите им могат да бъдат сини, но обикновено са кафяви.

Преобладаваща порода за работа, Аляските хъскита са умни, могат да се обучават и имат самостоятелна черта. Те са решителни и инатливи, но също така са много любезни и мили. Имат весел характер и стават много обичливи домашни любимци. Те са особено добри с деца и дружелюбни с чужденците. Не лаят много и не са особено добри кучета пазачи. Те са умни и схватчиви. Понякога са склонни да се отегчат или да са самотни, Аляските хъскита се нуждаят от много приятелства (най-добре с други кучета) и търпелив треньор. Аляските хъскита стават отлични приятели, докато стопанинът е отзивчив и е отдаден на кучето. 

Сподели:
edno23 Аляско хъски favit Аляско хъски svejo Аляско хъски twitter Аляско хъски facebook Аляско хъски google buzz Аляско хъски delicious Аляско хъски google Аляско хъски digg Аляско хъски

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Аляско хъски”

  1. […] Навигация в публикациите ← Предишни […]

Публикувай коментар