Вие сте в: Начало > Породи кучета > Американска хрътка

Американска хрътка

Американската хрътка е силно и работливо куче с голямо тяло и добра мускулатура. Достигат от 58 до 68 см и от 22 до 34 килограма. Тази порода кучета е много добре сложена и има ясно изразени лицеви белези. Горната на част на черепа е 1198068839american coonhound 300x225 Американска хръткауспоредна с тази на муцуната. Имат обикновен стоп, който се намира между тила и носа. Широките им ноздри са черни на цвят и устните им са виснали. Кръглите им очи са от светлокафяви до тъмнокафяви на цвят, зъбите им сключват ножицовидна захапка. Американските хрътки има дълги увиснали уши, които се спускат около лицето им. Опашката им е силна и виси свободно. Американските хрътки имат тяло, което е еднакво или по-дълго от височината на холката. Те имат сравнително равен гръб и гръден кош, който стига до лактите. Хрътките имат къса и гладка козина, която е черна с жълтокафяви петна на муцуната, гърдите и краката.

Американските хрътки са лоялни и нетърпеливи да се харесат. Те по природа са добри ловци и другари и са нетърпеливи да следват. Породата е в хармония с обкръжаващите ги и е много чевръста. Изключително отдадени на работата си, хрътките са малко агресивни по природа. Те все пак са и много покорни. Когато са запознати и отгледани от семейство, хрътките могат да бъдат много мили и любезни с хората. Те обикновено са подозрителни към непознати и се справят най-добре с по-големи деца. Заради големия си размер и склонност да играят твърдо, кучетата не са препоръчителни за малки деца. Екземплярите са смели и отдадени и изискват търпение, разбиране и твърд треньор. Ако се остави сама за дълго породата ще започне да вие. Не трябва да се оставят на отвързани и сами, защото са склонни да последват интересна миризма.

Сподели:
edno23 Американска хрътка favit Американска хрътка svejo Американска хрътка twitter Американска хрътка facebook Американска хрътка google buzz Американска хрътка delicious Американска хрътка google Американска хрътка digg Американска хрътка

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар