Вие сте в: Начало > Породи кучета > Американско ескимоско куче

Американско ескимоско куче

Американските ескимоски кучета са шпицовидна порода, която се среща в 3 вида: стандартен, миниатюрен и декоративен. Достигат от 23 до 48 см и от 3 до 16 килограма. Главата им е клиновидна и включва равномерни муцуна и череп. 1198068607american eskimo dog 300x225 Американско ескимоско кучеТриъгълните уши на породата стоят изправени. Американските ескимоски кучета имат изпъкнали, с бадемова форма очи и тъмни клепачи. Кожата им може да бъде от розова до сива, но черният цвят е предпочитан за носа, венците и лапи. Тялото на породата кучета е по-дълго отколкото високо и краката им са здрави и гъвкави. Опашката им е изправена и се завива над гърба. Американските ескимоски кучета имат солидна бяла козина, която може да има бисквитени или кремови белези. Горният пласт козина е дълъг и прав, а долният – плътен и плюшен.

Американските ескимоски кучета са любящи, игриви и харизматични. Те са много добри с деца и от тях стават отлични домашни любимци. Някои екземпляри са с независима черта, но и те също се придържат към работата и се подчиняват на стопанина си. Високо интелигентли, американските ескикоски кучета са чевръсти, умни и лесно се обучават. Нуждаят се от стегнато обучение, за да се избегнат нежелани нападения или пакости. Те са защитаващи семейството си, но могат да станат приемливи към непознати ако са представени както трябва. Породата се стреми да се хареса и са изключително добри в усвояването на номера. Американските ескимоски кучета се нуждаят от внимание и трябва да са добре сициализирани за да се избегне агресивно поведение.

Сподели:
edno23 Американско ескимоско куче favit Американско ескимоско куче svejo Американско ескимоско куче twitter Американско ескимоско куче facebook Американско ескимоско куче google buzz Американско ескимоско куче delicious Американско ескимоско куче google Американско ескимоско куче digg Американско ескимоско куче

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Американско ескимоско куче”

  1. Дими 9 says:

    Tolkowa e sladko!!!!!!!!!!!

Публикувай коментар