Вие сте в: Начало > Породи кучета > Американско индианско куче

Американско индианско куче

Американското индианско куче е работливо и често срещано, средна на размер примитивна порода с обикновена муцуна и продълговати и заострени уши. Достига от 46 до 53 см и от 11 до 20 килограма. Рунтавата им опашка се държи ниско и е леко извита. Главата е пропорционална на тялото. Муцуната е клиновидна и умерено дълга, осигуряваща баланс на заострените продълговати уши. Черепът е 1198068451american indian dog Американско индианско кучелеко куполообразен между ушите. Очите са среден размер с форма на бадем. Ушите са умерено дълги и широки. Те се накланят пред главата и са заострени и големи, с триъгълна форма и добре окосмени. Носът е среден размер и черен на цвят. Устните са тънки и черни. Зъбите сключват само ножицовидна захапка. Вратът е средно дълъг и силен. Гърбът е прав и малко по-дълъг от опашката. Слабините са здрави с добро разстояние между последното ребро и бедрото. Гърдите са дълбоки, но не и широки. Добре прибрани, предните крайници са леко извити и със здрави кости. Добрата мускулатура с близки холки и добре сложени рамена. Задните крака са дълги, доста кокалести и мускулести. Ходилата приличат на котешки и са ципести, закръглени с плтъна възглавничка. Пръстите са близо един до друг и добре извити. Опашката е среден размер и стига до долната част на задните крайници. Козината е средна на дължина и блестяща с къс, плътен и плюшен долен слой и дълга предпазваща козина, която стърчи от тялото. Среща се в червено, черно, бяло, сиво, червено с жълтокафяво, кафяво и сребърно.

Като мислеща порода, тези кучета са много инстинктивни и териториални. Това създава силно свързване, изразено с високо ниво на лоялност към семейството. Никога не са злобни, но винаги бдителни и предпазливи с непознати. Те са отлични домашни и пазещи кучета, способни на приспособяване във всякаква среда на живот. Променливата работа е една от необикновените способности на породата. Екземплярите се нуждаят от спокоен, но строг, верен на принципите си водач, който показва властта си над кучето, за да избегне проблеми с характера.

Сподели:
edno23 Американско индианско куче favit Американско индианско куче svejo Американско индианско куче twitter Американско индианско куче facebook Американско индианско куче google buzz Американско индианско куче delicious Американско индианско куче google Американско индианско куче digg Американско индианско куче

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар