Вие сте в: Начало > Породи кучета > Аузидудъл

Аузидудъл

Аузидудълът е хибридна порода, която е кръстоска между Австралийска овчарка и Пудел. Достига от 51 до 76 см и от 11 до 32 килограма. Това куче взема някои от най-добрите чери на двете породи. Тази порода произхожда от Aussiedoodle 1233714091 206x300 АузидудълАвстралийския пудел, но Аузидудълите са по-често срещани в САЩ отколкото в Австралия. Размерът на екземпляра зависи от размера на пудела, от който е роден. Малките пудели обикновено раждат по-малки кучета отколкото тези с нормални размери, които раждат по-големи кучета. Аузидудълът се отличава с разноцветната си козина включваща разнообразни отсенки на черно, сиво и бяло. В сравнение с Австралийската овчарка, Аузидудълите не са големи кучета, но стопаните им ще разберат, че са доста здрави. Фигурата им е доста слаба, въпреки това костите им са силни. Козината им е малко пухкава, което прави кучетата известни като приятни за гушкане.

Аузидудълите са известни с дружеската и обичлива натура също и с интелигентността си. Това куче е доста лесно за обучение. Гальовната им природа ги прави отлични домашни любимци особено за самотници, които търсят любящ другар. Екземплярите гледат да се харесат на децата и ще станат чудесни домашни животни, особено с подходящо обучение. В допълнение тази порода е известна с това, че се разбира добре с други животни, особено ако са израстнали с тях. Кучетата се нуждаят от много упражнения. Те са високо енергични кучета и се нуждаят от изобилие от място за бягане или чести дълги разходки. Откакто Австралийските овчарки са пастирски кучета, те лаят, също както правят Аузидудълите. Екземплярите са много раздразнителни кучета. Ако са много радостни те може да започнат да лаят докато се успокоят, ето затова обучението в ранна възраст е важно.

Сподели:
edno23 Аузидудъл favit Аузидудъл svejo Аузидудъл twitter Аузидудъл facebook Аузидудъл google buzz Аузидудъл delicious Аузидудъл google Аузидудъл digg Аузидудъл

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Аузидудъл”

  1. Красиво кученце!

Публикувай коментар