Вие сте в: Начало > Породи кучета > Бишон Фризе

Бишон Фризе

Бишон Фризе е малка порода, която много напомня на Малтийската болонка. Достига от 23 до 30 сантиметра и от 3 до 6 килограма. Характерно за представителите на породата е мускулестото тяло и особено бедрата и задницата. 1198066045bichon frise 300x240 Бишон ФризеБишон Фризе има дълъг врат и добре развити гърди. Главата завършва с умерена муцуна и леко акцентиран стоп. Зъбите на породата се сключват в ножищовидна захапка, а кръглите тъмни очи излъчват интелигентност. Бишон Фризе има свободно падащи и богато украсени уши. Козината на породата е мека и къдрава и е една от най-отличителните характеристики на породата, тъй като е хипоалергенна. Тя се състои от два слоя – къдрав външен косъм и фин подкосъм. Окраската обикновено е бяла, като не е изключено да присъстват кремави или сиви нюанси.

Бишон Фризе е любящ и весел другар, който е най-щастлив, когато получава обич и внимание от стопанина си. Кучетата от тази порода са независими, жизнерадостни и енергични. Те са изключително нежни и се нуждаят от много любов и грижи от семейството си. Породата е много общителна по природа, справя се отлично с деца и други кучета и е много лесно да се живее с представителите й. Бишон Фризе е изключително приятелски настроено куче и обиква всеки, който срещне. Ако не получават достатъчно упражнения и внимание и не са добре обучени, кучетата от тази порода може да започнат да лаят и вият. Бишон Фризе е активен у дома, но обожава да се разхожда дълго и да лудува навън. Кучетата от тази порода трябва да се разхождат поне веднъж на ден. В противен случай са много неспокойни.

Сподели:
edno23 Бишон Фризе favit Бишон Фризе svejo Бишон Фризе twitter Бишон Фризе facebook Бишон Фризе google buzz Бишон Фризе delicious Бишон Фризе google Бишон Фризе digg Бишон Фризе

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар