Вие сте в: Начало > Породи кучета > Боксер

Боксер

Боксерът има силно и здраво тяло с компактни мускули и квадратни пропорции. Достига от 53 до 63 сантиметра и от 24 до 50 килограма. Породата има як овален врат и няма гуша.1190665565boxer 230x300 Боксер Предните крайници са прави. Опашката, която обикновено е скъсена, стои високо. Главата е пропорционална на тялото. Боксерите имат издадена долна челюст, която се простира пред горната, но при затворена уста не се виждат нито езикът, нито зъбите на кучето. Породата има голям тъмен нос с добре изразени ноздри. Късата и лъскава козина на боксера се среща в бежово, червеникаво, кафяво и други, като са възможни и бели петна.

Боксерът е добродушен, игрив и любопитен. Той е интелигентен и има желание да се учи, но често проявява своеволие. Създава връзка със семейството и е чудесен домашен любимец. Тази порода се разбира много добре с деца и обикновено е приятелски настроена към други кучета и домашни любимци. Боксерите често използват предните си лапи, за да се доберат до нещо и да преместят, това което им пречи. Тези кучета са много забавни, обичат да са център на внимание и са известни с това, че разнасят всичко около себе си. Опитват се да защитават семейството, но обикновено приветстват ентусиазирано посетители. Кучетата от тази порода са активни и атлетични и се радват на ежедневна работа и физически упражнения, както и на дълги разходки и игри с топка. Боксерът е подходящ за куче пазач. Обича да скача и е доста шумен. Тази порода изисква доминиращ собственик и последователно обучение.

Сподели:
edno23 Боксер favit Боксер svejo Боксер twitter Боксер facebook Боксер google buzz Боксер delicious Боксер google Боксер digg Боксер

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар