Вие сте в: Начало > Породи кучета > Дакел

Дакел

Дакелът е малка порода с дълго мускулесто тяло и здрави къси крака. Достига от 30 до 45 сантиметра и от 4 до 9 килограма. 1190779211dachshund 300x201 ДакелПредставителите на тази порода имат много интелигентно и гордо излъчване. Тялото им е с изпъкнала гръдна кост и прибран корем. Главата е продълговата, черепът – леко изпъкнал, а дългата муцуна се заключва в ножицовидна захапка. Породата има овални тъмни очи, сводести вежди и дълги уши, които свободно се спускат до бузите. Дакелите обикновено носят опашката си на нивото на гърба. Съществуват три вида дакели: късокосмести, дългокосмести и твърдокосмести, като представителите на различните видове са и с различни размери. Козината на Дакела е лъскава и се среща в различни цветове и комбинации от два или три цвята, сред които черно, кафяво, кестеняво, сиво.

Дакелът е любящ и пълен с енергия. Той е смел, палав и има склонност да се опитва да се налага над стопанина си. Кучетата от тази порода са верни и отдадени на семейството и се разбират добре с по-големи деца. Подходящи са за семейства, които често пътуват. Разбират се добре с други домашни любимци, макар понякога те да предизвикват ревност. Дакелът е сравнително труден за обучение. Той обича да лае и понякога отказва да бъде носен. Необходима е ранна социализация, за да се предотвратят проявите на агресия спрямо други кучета в зряла възраст. Дакелите обичат да се разхождат и да играят навън или у дома.

Сподели:
edno23 Дакел favit Дакел svejo Дакел twitter Дакел facebook Дакел google buzz Дакел delicious Дакел google Дакел digg Дакел

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар