Вие сте в: Начало > Породи кучета > Джак Ръсел Териер

Джак Ръсел Териер

Jack Russell Terrier8 300x248 Джак Ръсел ТериерДжак Ръсел териерът е малко, компактно куче с гъвкаво тяло и малък гръден кош, което се налага, тъй като той е работно куче и трябва без усилие да се провира в дупки и подземни тунели. Породата достига от 25 до 38 сантиметра и от 6 до 9 килограма. Джак Ръсел териерите се срещат в три разновидности: с гладка, чуплива и твърда с еластичен косъм. Обикновено окраската е бяла с червеникаво-черни, светлокафяви и кафяви петна в областта на главата и опашката. V-образните уши на териера най-често са сгънати напред, главата е триъгълна и завършва с черен нос. Джак Ръсел териерът има бадемовидни очи с черен или тъмно кафяв цвят. Представителите на породата дълга опашка, която обикновено стои високо, и прави крака.

Джак Ръсел териерът има жизнерадостен, весел темперамент и силна воля. Може да бъде изключително послушен, ако е правилно обучен. Характерно за представителите на породата е, че те са безстрашни и имат добре изразен ловен инстинкт, заради което не бива да бъдат оставяни насаме с по-малки животни. Джак Ръсел териерът се спогажда много добре с деца. Обича игрите, да лае, да копае и може да стане деструктивен, ако няма достатъчно активност. Освен това представителите на породата обичат да скачат и да се катерят. Териерът има нужда от много упражнения и не е добра идея да бъде оставян за дълго сам в апартамент.

Сподели:
edno23 Джак Ръсел Териер favit Джак Ръсел Териер svejo Джак Ръсел Териер twitter Джак Ръсел Териер facebook Джак Ръсел Териер google buzz Джак Ръсел Териер delicious Джак Ръсел Териер google Джак Ръсел Териер digg Джак Ръсел Териер

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар