Вие сте в: Начало > Породи кучета > Френски булдог

Френски булдог

Френският булдог е компактен, с малки до средни размери, с тежка костна структура и цялостен облик, който подсказва интелигентност, сила и любопитство. Достига 30 сантиметра и от 8 до 13 килограма. Тялото на кучето е добре балансирано и съразмерно. Вратът е къс и сводест с отпусната кожа на гърлото. Гърбът е силен, къс и широк в раменете. Имат широки, дълбоки гърди с добре развити ребра. Опашката на кучетата от тази порода е 1190779926french bulldog 300x300 Френски булдогкъса, по-дебела в основата си и може да бъде както права, така и навита. Задните крака са по-дълги от предните, които са по-мускулести. Главата на Френския булдог е голяма и квадратна с плоска горна част между ушите. Челото е заоблено, муцуната е дълбока с добре изразени бузи, а черният нос е заобиколен от бръчки. Очите на кучетата от тази порода са със средна големина, раздалечени и ниско разположени. Ушите са широки в основата си и по-тесни към върха и стоят изправени. Козината на породата е къса, гладка и блестяща в разнообразни цветове – светлобежово, тигрово и бяло и други. Кожата на френския булдог образува бръчки по лицето и около раменете.

Френският булдог е много чаровна и лесна за поддръжка порода. Те са любящи и сладки, любопитни и уравновесени. Тази порода образува много силна връзка със собственика си. Обикновено приемат непознати и други животни, но някои мъжки екземпляри могат да бъдат агресивни към други кучета. Френският булдог се нуждае от общуване и внимание. Ако не получават достатъчно внимание или останат сами за дълго време, стават палави или депресирани. Разбират се добре с по-големи деца и са сравнително лесни за обучение, макар понякога да са доста инатливи. Предпочитат да си играят на закрито и не обичат високи температури.

Сподели:
edno23 Френски булдог favit Френски булдог svejo Френски булдог twitter Френски булдог facebook Френски булдог google buzz Френски булдог delicious Френски булдог google Френски булдог digg Френски булдог

Tags: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар