Вие сте в: Начало > Породи кучета > Испански булдог

Испански булдог

Испанският булдог притежава класическа и примитивна външност и стойна фигура. Той достига от 55 до 65 см и от 34 до 40 килограма. Тялото на породата е мускулесто и силно, с извит гръден кош, достигащ нивото на лактите. Техните крайници и ра1198069463alano espanol Испански булдогмене са здрави и предните крака са по-силни от задните. Испанските булдози имат сравнително големи лапи, солиден гръб и рамене и физически силни мускули на задните крайници. Те са с почти прав гръбнак и коремът им е малко прибран. Испанските булдози имат голям, рунтав врат, който се характеризира с две двойни брадички. Главата им е типична за булдог – с квадратно лице и сериозно изражение. Испанските булдози имат широка муцуна с вертикален стоп и голям, черен нос с отворени ноздри. Ушите им обикновено са подрязани и извити на върха, но дългата и заострена опашка винаги се оставя както е. Породата има силни челюсти с широки, добре развити зъби се срещат в плътна или обърната ножицовидна захапка. Те са много атлетична порода. Испанските булдози имат къса, лъскава, плътно прилепнала козина, която варира в цветовете.

Испанските булдози са много сериозно и доминиращи, но могат да бъдат контролирани. Много са мили, предпазителни и любезни със семействата си и са много търпеливи и добри с децата. Те не лаят много, тъй като са много надеждни, стабилни и послушни. Непознатите правят кучетата нервни и способни на нападение без предупреждение, ако се почувстват заплашени. Породата е много решителна, пламенна и лоялна. Те са предани работници и имат висок праг на болката. Испанските булдози обичат да си играят, лудуват и запознават с други кучета. Те няма да бъдат покорни ако са предизвикани от друго куче или животно. Испанските булдози са най-добри като дворни кучета и също така се нуждаят от доминантен собственик, за да се държат както трябва.

 

Сподели:
edno23 Испански булдог favit Испански булдог svejo Испански булдог twitter Испански булдог facebook Испански булдог google buzz Испански булдог delicious Испански булдог google Испански булдог digg Испански булдог

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар