Вие сте в: Начало > Породи кучета > Кане Корсо Италиано

Кане Корсо Италиано

Кане Корсо Италиано или Италиански мастиф е сравнително голяма порода кучета с мощно и грациозно излъчване. Достига от 58 до 68 сантиметра и от 40 до 50 килограма. Породата има силно и мускулесто тяло, представителите й са ловки и много енергични. cane corso 18 300x217 Кане Корсо ИталианоТялото на Кане Корсо е една идея по-дълго отколкото е високо при холката. Структурата му е компактна, а кожата им е плътна. Характерно за тях е, че нямат бръчки по лицето за разлика от други мастифи. Муцуната на породата обикновено е с еднаква дължина и ширина. Стопът е добре изразен, а вратът е овален и мускулест. Носът, очите, ноктите и долната част на лапите са тъмни на цвят. Козината на Кане Корсо е къса, плътна и гъста. Дължината на косъма леко се увеличава в задната част на тялото и по опашката, а около муцуната той е по-къс и гладък. Породата се среща с различни окраски, като най-често цветовете са черно, по-светло или по-тъмно сиво-бежово, тъмно сиво и други.

Кане Корсо Италиано е предано и лоялно куче, което обикновено е много спокойно и тихо у дома. То се постоянно се опитва да зарадва собственика си и е отлично куче пазач. Заради интелекта си, тази порода е лесно податлива на обучение. Кане Корсо се разбира добре с деца и други кучета, изключително е привързано към собствениците си и смело пази дома. Тази порода не би тръгнала в търсене на битка, но ако се почувства застрашена ще се защитава пламенно. Правилното обучение и социализацията гарантират, че Кане Корсо ще се превърне в страхотен домашен любимец. Въпреки че са подозрителни към непознатите, те са толерантни към посетителите, след като им бъдат представени. Кане Корсо Италиано може без проблем да се отглежда в малка къща или апартамент, ако получава достатъчна доза упражнения и забавление. Могат да живеят и отвън, ако имат изграден подходящ подслон. Те са много атлетична порода, която се нуждае от много упражнения, като сред най-любимите й са тичане и дълги разходки.

Сподели:
edno23 Кане Корсо Италиано favit Кане Корсо Италиано svejo Кане Корсо Италиано twitter Кане Корсо Италиано facebook Кане Корсо Италиано google buzz Кане Корсо Италиано delicious Кане Корсо Италиано google Кане Корсо Италиано digg Кане Корсо Италиано

Tags: , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар