Вие сте в: Начало > Породи кучета > Мини шнауцер

Мини шнауцер

Мини шнауцерът, известен още като Цвергшнауцер, е смело подобно на териер куче с енергично излъчване. Той има здраво, добре оформено пропорционално тяло с дълбоки гърди и извити ребра. Достига от 30 до 36 сантиметра и от 5 до 8 килограма. 1191385537miniature schnauzer 300x263 Мини шнауцерПредставителите на породата имат добре оформен сводест врат, който добре се слива с раменете. Кожата в областта на гърлото е добре прилепнала. Предните крака на мини шнауцера са прави и успоредни, като лактите са разположени близо до тялото. Опашката е високо разположена и  обикновено стои изправена. Характерни за породата са късите заоблени крака, завършващи с добре засводени и прибрани пръсти. Миниатюрният шнауцер има добре оформена правоъгълна глава и сравнително дълга и широка муцуна и пропорционални уши. Зъбите се заключват в ножицовидна захапка. Представителите на породата имат малки, кафяви, дълбоко разположени очи. Космената покривка се състои от два слоя – по-груб външен и добре прилепнал подкосъм. Признати за породата цветове са т.нар. сол и пипер (сив), черно и сиво, както и наситено черно.

Мини шнауцерите са енергични, интелигентни и са винаги нащрек. Те са добродушни, любящи и послушни и се разбират много добре с деца. Ако искате да се грижите за представител на тази порода, трябва да му отделите повече време. Понякога мини шнауцерът може да прояви лека агресия към други кучета и обича да се радва на внимание. Той трябва да се обучи и социализира правилно от ранна възраст, за да се радвате на стабилен темперамент. Представителите на тази порода обичат да лаят и са подходящи за кучета пазачи. Миниатюрният шнауцер е подходящ за малки жилища, сравнително активен е у дома и няма нужда от двор, но се нуждае от дълги разходи и никога няма да ви откаже да поиграете заедно навън.

Ако вие сте горд собственик  на тази страхотна порода кучета, ви препоръчваме да пазарувате храната за него от някои проверен зоомагазин.

Сподели:
edno23 Мини шнауцер favit Мини шнауцер svejo Мини шнауцер twitter Мини шнауцер facebook Мини шнауцер google buzz Мини шнауцер delicious Мини шнауцер google Мини шнауцер digg Мини шнауцер

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар