Вие сте в: Начало > Породи кучета > Миоритик (Румънска овчарка)

Миоритик (Румънска овчарка)

Миоритикът или румънското овчарско куче е масивна порода, произхождаща от Румъния. Кучетата от тази порода изглеждат дори още по-големи заради изобилието от дълга и пухкава светла козина и гъстото подкосмие. Обикновено достигат от 63 до 73 сантиметра и от 45 до 68 килограма. 1198058367mioritic sheepdog Миоритик (Румънска овчарка)Основният цвят на козината на Миоритика обикновено е бял, кремав или бледо сиво и петна в различни комбинации. В едно кучило може да има кученца с различна окраска. Главата на представителите на породата е голяма, широка и леко извита. Очите им са кехлибарени или лешникови, средни по размер и с леко овална форма. Породата има увиснали уши и голям черен нос. Зъбите се сключват в ножицовидна захапка. Румънската овчарка има врат със средна дължина, тялото й е с правоъгълна форма, гърбът е прав и мускулест. Гръдният кош на породата е широк и дълбок, раменете са широки, а лактите леко извити. И предните, и задните крака на Миоритика са разположени под тялото. За породата е характерна дълга опашка, която обикновено виси надолу, докато кучето е в покой.

Румънската овчарка е както отлично пастирско куче, така и много добро куче пазач, а също така и страхотен домашен любимец. Те се привързват изключително много към собствениците си и особено към децата и понякога могат да проявят резервираност и дори агресия към непознати. Тази порода не е подходяща за апартамент  и дори за къща с малък двор. Миоритикът има нужда от много пространство да тича и играе, а тази порода е доста енергична и игрива.

Сподели:
edno23 Миоритик (Румънска овчарка) favit Миоритик (Румънска овчарка) svejo Миоритик (Румънска овчарка) twitter Миоритик (Румънска овчарка) facebook Миоритик (Румънска овчарка) google buzz Миоритик (Румънска овчарка) delicious Миоритик (Румънска овчарка) google Миоритик (Румънска овчарка) digg Миоритик (Румънска овчарка)

Tags: , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Миоритик (Румънска овчарка)”

  1. Vladi says:

    Страхотно куче!

Публикувай коментар