Вие сте в: Начало > Породи кучета > Немски дог

Немски дог

Немският дог е голямо куче, което притежава интелигентно изражение. Представителите на породата достигат от 70 до 90 сантиметра и от 45 до 90 килограма. 1190781673great dane 300x225 Немски догНемският дог, още наричан Немски мастиф, е известен със своето високо и здраво телосложение. Въпреки големия си размер обаче той не е непохватен и тромав. Напротив, догът е благородно и величествено куче, което излъчва достойнство и изящество. Представителите на тази порода имат дълга, тясна глава и сравнително голям нос. Тялото им е дълго и мускулесто, краката са силни и прави, а опашката е със средни размери. Очите на породата са тъмни и кръгли, а зъбите – бели, добре развити и заключващи се в ножицовидна захапка. Често ушите на Немския дог биват отрязвани така, че да стоят изправени нагоре. Породата има къса и лъскава козина в различни цветове – черен, стоманено сив, бял с черни петна, сиво-бежов и други.

Немският дог има царствен вид. Той е много лоялен, любящ и послушен. Породата е известна както с големите си размери, така и с добротата си. Догът е отличен другар. Изключително мил е с деца, а обикновено може да живее добре и с други кучета. Немските догове са много верни и смели, което ги прави добри кучета пазачи. Много рядко проявяват агресия, но понякога се наблюдава конкуриране между кучета от един и същ пол. Заради големите си размери, кучетата от тази порода трябва да бъдат обучени да не скачат по хора и предмети. Немският дог обикновено не е активен у дома, което позволява въпреки големите си размери да бъде отглеждан и в малка къща или дори апартамент. Изключително важно за здравето му обаче е да прекарва достатъчно време и да играе навън всеки ден.

Сподели:
edno23 Немски дог favit Немски дог svejo Немски дог twitter Немски дог facebook Немски дог google buzz Немски дог delicious Немски дог google Немски дог digg Немски дог

Tags: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар