Вие сте в: Начало > Породи кучета > Померан

Померан

Померанът, наричан още той шпиц, е дребно куче с компактна структура и интелигентно, бдително излъчване. Достига от 17 до 30 сантиметра и от 1,5 до 4 1191990512pomeranian 300x300 Померанкилограма. Породата е любопитна и жизнерадостна, но всяко движение, което прави, е координирано. Тялото на померана е малко по-високо отколкото е дълго, а дължината на крайниците е в много добра пропорция с останалата част от тялото. Представителите на породата са с къс врат и добре развита мускулатура в областта на раменете, което позволява главата да бъде носена високо. Ребрата и гръдния кош са добре развити, а характерната за померана опашка обикновено лежи върху гърба. Предните крака са прави и успоредни, компактните им лапи са добре засводени. Главата на представителите на породата е в идеална пропорция с останалата част от тялото, като черепът е леко заоблен в горния си край. Малките уши на тези кучета обикновено стоят изправени, средните им по размер очи са с бадемовидна форма и тъмен цвят. Померанът има къса, права и нежна муцуна, завършваща с черен нос и ножицовидна захапка. Изключителната му козина е може би най-отличителната черта на тази порода кучета. Тя е двуслойна, като се състои от меко и пухкаво подкосмие и дълъг, прав външен слой. Повече козина е съсредоточена в областта на врата, гърдите и раменете. Срещат се различни окраски, между които черно и светлокафяво, кафяво с по-тъмни ивици и комбинация от тези цветове.

william hill mobile

Kinds of wagers available on William Hill mobile application
William hill mobile wagering apps offers a lot of the same wagers that are readily available in its land-based stores. William hill mobile a number of its parlay and also intro cards on the app. Players might make parlays and intros off the board. william hill mobile William Hillside Mobile Betting Absolutely mobile betting on William Hillside is one of the most effective mobile betting experiences currently offered in the betting market. William Hill fasted to step into the modern-day age of on the internet wagering, providing an interesting,dependable and also easy to use wagering application and mobile betting website.

Померанът е интелигентен, жизнерадостен и енергичен. Той е много лоялен към собственика си и цялото семейство и е много независим. Понякога проявява своеволие и темперамент. Ако от малък се отглежда в компанията на кучета и други животни, впоследствие се разбира добре с тях. Характерно за породата е, че често забравят собствения си размер и не се колебаят да нападат непознати кучета, които са доста по-големи. Имат склонността да са подозрителни към непознати. С правилно обучение и социализация тези проблеми могат да бъдат преодолени. Померанът е винаги нащрек, любопитен, горд и лесно се научава на различни номера. Не се препоръчват за семейства с малки деца, тъй като прекаленото внимание ги изнервя, но се разбират добре с по-големи деца. Представителите на породата могат да бъдат отглеждани в малка къща или апартамент. Те са сравнително активни у дома, но обичат дългите разходки.

Сподели:
edno23 Померан favit Померан svejo Померан twitter Померан facebook Померан google buzz Померан delicious Померан google Померан digg Померан

Tags: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар