Вие сте в: Начало > Породи кучета > Ротвайлер

Ротвайлер

Ротвайлерът е сравнително голяма порода с мощна визия, която демонстрира и пъргавост. Достига от 56 до 69 сантиметра и от 39 до 60 килограма. rottweiler 230x300 РотвайлерРотвайлерите имат пропорционално тяло, което е малко по-дълго отколкото е високо. Имат дълбок гръден кош, достигащ до лактите. Характерно за породата е, че гръдната дълбочина обикновено е половината от височината на кучето. Ротвайлерът има овални, добре извити ребра и умерено дълъг врат – мускулест и леко сводест. Гърбът е мускулест и прав и завършва с опашка, която обикновено се скъсява. Представителите на породата са със здрави и компактни крака, завършващи с добре засводени пръсти. Главата на ротвайлера е средно дълга, широка между ушите и умерено извита линия на челото. Има широка мощна челюст, която се сключва в ножицовидна захапка. Кучетата от тази порода са със средни по големина, бадемовидни, тъмни очи. Козината на ротвайлерите е със средна дължина, права, гъста и груба. В зависимост от климатичните условия се наблюдава развит подкосъм в областта на шията и бедрата. Характерно за породата е по-късото окосмяване по лицето, главата, ушите и краката. Окраската е черна с ръждиви или махагонени петна.

Ротвайлерът е уравновесен, смел и верен. Благодарение на силно изразените си защитни инстинкти, те са готови винаги да защитят семейството си. Имат уверен, сериозен и спокоен характер, но правилното обучение е изключително важно за тази порода. Ако бъде обучен и социализиран правилно, ротвайлерът може да бъде верен и любящ другар. В противен случай може да се превърне в агресивно куче. Тази порода изисква доминиращ собственик. За да бъде истински щастлив един ротвайлер, той трябва да получава внимание и да прекарва време със семейството. При правилно обучение, се разбира страхотно както с деца, така и с други кучета. Подозрителен е към непознати, но са много привързани и приветливи към членовете на семейството. Представителите на породата обикновено не са активни у дома, но имат нужда от ежедневни разходки и упражнения. Ротвайлерът обича да тича и да плува.

Сподели:
edno23 Ротвайлер favit Ротвайлер svejo Ротвайлер twitter Ротвайлер facebook Ротвайлер google buzz Ротвайлер delicious Ротвайлер google Ротвайлер digg Ротвайлер

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар