Вие сте в: Начало > Породи кучета > Защо да осиновите куче от приют?

Защо да осиновите куче от приют?

Повечето хора са раздвоени между отглеждането на породисти кучета и осиновяването на такива от приют. Някои предпочитат да си вземат домашен любимец от развъдник, а други предпочитат да осиновят. Ние ви представяме някои от най-прекрасните причини защо да потърсите своя бъдещ най-добър приятел в приют. osinovi 201x300 Защо да осиновите куче от приют?

Осиновяването на бездомно животно всъщност спасява живота му. Пред голяма част от бездомните кучета се изправят две възможности – евтаназия или живот в клетка. Милиони страхотни любящи същества биват евтаназирани всяка година само защото няма достатъчно място или средства за тях, а „техният” човек така и не е дошъл. Всеки собственик, който е решил да осинови своя приятел, може да ви разкаже колко приятно е да знаеш, че си спасил нечий живот и си му дарил обич и грижи.

Освен това, когато повече хора започнат да търсят своите верни приятели в приютите, несъмнено ще се намали и броят на кученцата, които се продават в зоомагазини. Силното желание на някои хора да вземат задължително породисто куче най-често се дължи на грешна представа или незнание. Незнайно защо много хора смятат, че само в развъдник могат да открият куче, което наистина си струва да имат, а това далеч не е така. Не са рядкост случаите, при които женските кучета се отглеждат при неприемливи условия с единствената цел да родят следващото кучило, което да бъде продадено. Породистите кучета често страдат от генетични здравни проблеми, което е следствие от различни кръстоски и генни модификации. Тези проблеми със сигурност могат да ощетят сериозно както сърцето ви, така и портфейла ви. Освен това, в повечето случаи породистите кучета имат по-кратък живот, който да споделите заедно, в сравнение с непородистите си събратя.

Кучетата, които ще откриете в приюта са най-любящите и благодарни същества, които някога сте си представяли. Повечето от тях са там заради смърт в семейството, смяна на начина на живот, липса на интерес, преместване, което не позволява живот с куче и още много.

А може би искате да си вземете куче, но нямате необходимото време, за да се справяте с грижите, които то изисква, докато е още малко? Именно това е една от причините много хора да се отправят към приюта, за да се срещнат със своя незаменим приятел. Малките кученца изискват много време и грижи. Ако обаче осиновите вече пораснало куче, то ще е напълно готово да се впише по най-добрия начин в новия си дом и ще има нужда само от любов и редовни грижи.

Освен това, ако някой по-възрастен ваш роднина или близък си търси компаньон, с който да сподели златните си години, то със сигурност приюта е най-подходящото място да го срещне. По-зрелите кучета са спокойни, нямат толкова много енергия, колкото младите си събратя, и са идеални спътници на мама, татко или дядо.

Може би ще прозвучи цинично, но осиновяването на куче от приют ще ви спести пари. Докато за породисто куче от развъдник или зоомагазин ще трябва да платите доста, да намерите своя бъдещ най-добър приятел в приюта е абсолютно безплатно. Освен това, когато вземете кучето от приюта, то ще бъде обезпаразитено, кастрирано, чипирано и с паспорт, което също ще ви спести грижи и средства.

Няма защо да се притеснявате и от това дали ще изберете точният приятел за вас. Осиновяването често се предшества от предварителни срещи и опознаване, за да можете добре да прецените дали сте срещнали своя любимец.

В приюта ще намерите голямо разнообразие от кучета и няма как поне едно от тях да не грабне сърцето ви само с един поглед. Каквото и куче да търсите – голямо, малко, пухкаво, по-възрастно или бебе – ще го намерите. Само един поглед ще е достатъчен. Приютите са пълни с уникални кучета от най-различни възрасти, които имат нужда само от любов и топла дума.

Можете да сте сигурни, че вашето куче чака търпеливо да се появите в приюта и да го отведете у дома. Така че, ако сте решили да си вземете домашен любимец, защо да не го направите като истински герой. Като осиновите верния си приятел ще спасите живота му, ще помогнете в борбата с неконтролируемото развъждане и за справяне с проблема с бездомните кучета, ще си спестите пари и със сигурност ще си доставите несравнима радост и удовлетворение.

Сподели:
edno23 Защо да осиновите куче от приют? favit Защо да осиновите куче от приют? svejo Защо да осиновите куче от приют? twitter Защо да осиновите куче от приют? facebook Защо да осиновите куче от приют? google buzz Защо да осиновите куче от приют? delicious Защо да осиновите куче от приют? google Защо да осиновите куче от приют? digg Защо да осиновите куче от приют?

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Публикувай коментар